Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  23/02/2010
Data da última atualização:  26/02/2010
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AFFONSO, V. R.; BIZZO, H. R.; LAGE, C. L. S.; SATO, A.
Afiliação:  VANESSA RIBEIRO AFFONSO, UFRJ; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; CELSO LUIZ SALGUEIRO LAGE, UFRJ; ALICE SATO, UNIRIO.
Título:  Influence of growth regulators in biomass production and volatile profile of in vitro plantlets of Thymus vulgaris L.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural and Food Chemistry, Washington, DC, v. 57, n. 14, p. 6392-6395, jul. 2009.
DOI:  10.1021/jf900816c
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In vitro shoots of thyme (Thymus vulgaris L.) were established, and the effects of the auxin indole-3-acetic (IAA) acid and the cytokinins benzyladenine (BA), zeatin (ZEA), and kinetin (KIN) at 1.0, 5.0, and 10.0 ?M on rooting, biomass production, and volatile compounds production by these plants were investigated. The volatiles were extracted by solid phase microextraction (SPME) and analyzed by gas chromatography. The highest biomass shoot growth was obtained with BA at 5.0 ?M, while IAA at all concentrations tested achieved 100% rooting frequency. The three major compounds were ?-terpinene (22.8-38.8%), p-cymene (13.8-27.9%), and thymol (6.5-29.0%). Quantitative changes of these compounds were observed in response to the effect of varying growth regulators concentrations in the culture medium. Growing Thymus vulgaris L. plants in media supplemented with IAA at 1.0 ?M increased volatile compounds such as thymol by 315%. Nevertheless, the same major compounds were produced in all treatments and no qualitative changes were observed in the volatile profile of thyme plants.
Palavras-Chave:  Composto volátil; Thymus vulgaris L.
Thesagro:  Biomassa.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://pubs.acs.org/doi/pdf/10.1021/jf900816c
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA10119 - 1UPCSP - PP2009/0912010.00002
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sul. Para informações adicionais entre em contato com cppsul.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  12/03/2018
Data da última atualização:  12/03/2018
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  MAZZOCATO, A. C.
Afiliação:  ANA CRISTINA MAZZOCATO, CPPSUL.
Título:  The Southern Forage Germplasm Bank (BAG) of Brazil.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Forages for the Future, n. 6, p. 4, Jan. 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this genebank is the conservation of diversity of forage species and development of forage cultivars through the Forage Breeding Program agreement signed between Embrapa, the Federal University of Rio Grande do Sul (UFRGS) and SULPASTO (the Brazilian South Association for the Promotion and Research of Forage).
Thesagro:  Banco de germoplasma.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSUL14268 - 1UPCAM - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional